Ont i fötterna

Ont i fötterna är vanligt och beror oftast på ökad belastning eller träning. Det kan dock även bero på andra saker. Värk i fötter kan komma om du jobbar mycket stående, eller om du är gravid. Det kan även bero på att du börjat träna löpning eller fått en ökad belastning på dina fötter. Om du har kramp i foten eller båda fötter så kan det vara brist på magnesium. Andra orsaker till ont i fötterna kan vara tecken på att du drabbats av diabetes, eller att du fått nedsjunkna fotvalv. Det finns även en mängd andra orsaker till ont i foten, så det är viktigt att du lyssnar på din egen kropp.

Orsaker bakom ont i fötterna

Det kan vara skillnad på att ha ont i fötterna eller att ha ont under fötterna, då det kan vara olika orsaker. Värk i fot kan bero på fysisk belastning, medan smärta under foten kan vara på grund av utslitna stycken i fotmuskulaturen. Det kan även bero på hälsporre. Sjunker främre fotpartiet ner, så får du ont i framfoten. Orsaker bakom ont i fot eller under fot kan alltså vara en mängd orsaker samt att det även kan vara ett tecken på en allvarligare åkomma. Vill du veta mer om hälsporre kan du besöka Idrottsskadeexpertens hemsida länk: Idrottsskadeexperten – Hälsporre

Behandling

Om du har ont i fötterna eller besväras av värk i dem, så måste du se till att fastställa orsaken bakom det. Det så att du ska kunna söka och få rätt sorts vård och en eventuell behandling. Ibland kan det krävas mer än bara ett hålfotsinlägg, du kan behöva få hjälp från en specialistläkare, kiropraktor eller en naprapat. Idrottsskadeexperten har stor erfarenhet av dessa besvär, dom finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Behandlingen vid värk i fötterna kan se olika ut beroende på orsak. Trötta och svullna fötter kan må bra av fotbad, massage eller värktabletter. Misstänker du att det är diabetes eller annat som ligger bakom värken är det viktigt att söka vård!

Det finns de som är specialister på att ta hand om onda fötter som du kan få hjälp av. Oftast beror värk i fötterna på överbelastning, men med rätt diagnos och rätt hjälp så kommer du snart att vara fri från smärtan i fötterna.

Dela med andra: